Antal Zsuzsa blogja

RÉSZ- ÉVSZAK-RÉSZ

2013. október 08. - Antal Zsuzsa

A múlt hét közepéig a legtöbben már a kérdésre - hogy lesz az idén vénasszonyok nyara, vagy sem?- szkeptikusan legyintettek csak.
Jelzem, hogy azért az idén is volt már– igaz - szolid húsz perces adagokban … Akkor észre sem vettük, mert vagy rohantunk, vagy azon örömködtünk az újpesti napsütésben, hogy Budán már befellegzett!  … szólt a varjú, kár! Ennyit magunkról …
…és tessék! Közben megérkezett a különleges évszak-rész!  Pedig nem volt könnyű dolguk az „üdős” hölgyeknek, meg kellett küzdeniük, amíg ideértek, hátukon cipelve a nyarukat. Állításom valódiságát alátámasztja egy amatőr meteorológus tudományos alapú megfigyelése:  
 „A modellábrán a következő 2 hét hőmérsékleti diagramja látható hazánkra vonatkozóan. Szépen látszik a kusza "összevisszaság" a valószínűségi tagok -úgymint légnyomás, szél, tudományosabban az izobárok iránya és alakja barometrikus maximumok és minimumok elhelyezkedése és nagysága- között, ami nagy bizonytalanságot jelent. Nagy harc lesz a következőkben, hogy a hideg illetve a meleg idő felé billen a mérleg nyelve.”

75.jpg

És a mérleg nyelve tudta a dolgát, oda billent, ahova kellett! Azért napnál világosabb, mik zajlik körülöttünk. A diagram látványos kesze-kuszaságból küzdötte ki magát az időjárásunk. Mit várunk szegény meteorológusoktól? Ebből az egymást gyilkoló összetevő-rengetegből állapítsák meg, hogy mi várható?  Számtani alapon +50%-50%= 0, azaz semmi nem várható, de valami lesz!
Lényeg a lényeg! Örüljünk, hogy az időjárás előrejelzők közül –már megint – az optimisták jóslata vált be, ők beígérték nekünk a vénasszonyok nyarát. Azért, a pesszimisták is használják ki sutyiban, még savanyú a szőlő, édesedni vágyik … 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenlotlen.blog.hu/api/trackback/id/tr245554308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása