Antal Zsuzsa blogja

EPERSZEZON

2013. május 14. - Antal Zsuzsa

58_1.jpg

… és akkor Eperke elgondolkodott!
…miért dicsérget mindenki, milyen szép vagyok?
…és, miért mondják, hogy „olyan édes vagy, mindjárt megeszlek” …meg, hogy annyira drága vagy…és mennyire aranyos! De miért gyömöszöltek ebbe a kosárba?
… és kibeszélnek egymás között, hogy „olyan gyönyörű, majd megszólal!”, mintha ott sem lennék!
… és amikor még gügyögnek is!?
a beszédtanban ott tartunk, hogy mondjam szépen „ma-ma, pa-pa”! Nemmondom! de akkor, hogy mondjam meg, nem vagyok édes, szép, drága, beszélő Eperke!
… a híres eperkét meg sem kóstolhatom, mert lehet, hogy allegriás vagy mi leszek rá. Nem is látom az árusoknál, mert a babakocsiból fel sem érek odáig.
… az aranyat is hagyjuk, állandóan ingadozik a …valamije. Minek szól a rádió a kocsiban állandóan, ha ezt sem halljátok? 

… elgondolkodtam magam is Eperkéről 

Kedves Pici-lány, cseppet se aggódj! A kosárból kikerülsz –valahogy. Vigyázz magadra, mi a ruhádra vigyázunk! Az eperke jelmezt gyorsan kinövöd, uborka ruhát nem kapsz, legfeljebb farsangkor, de addigra már simán megmondod, ha inkább robot-lány szeretnél lenni! Ó, a babakocsit is gyorsan elhagyod, majd lesz idő, amikor sajnálod is, hogy gyalogolnod kell. De ahhoz még kell pár év, hogy a legsűrűbb benzingőz réteg fölött vedd az oxigénben amúgy is szegény levegőt!
Hát meg kell szenvednetek azért, amiért, annyira szeretünk benneteket, mert olyan édes, szép, drága, aranyos babák vagytok. Nagymama-korodban te is poénosnak fogod látni ezt a képet, majd büszkén mutogatod az unokáidnak, hogy itt egy kosár eperke-nagyi! Főleg, ha papír kép is készül a sok-ezer digitális kép némelyikéből.

58_2sm.jpg

Szeretjük a finom, édes, szép, epret, az sem baj, ha nem drága! ha mégis, kevesebb is jó, csak az íze végett!
Szezon van!

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenlotlen.blog.hu/api/trackback/id/tr445300408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása