Antal Zsuzsa blogja

FEKETE KOMÉDIA

2012. június 19. - Antal Zsuzsa

 Fekete komédia, Black comedy, a Centrál Színházban. 

A színházbajárók egy részével ellentétben nagyon szeretek május-júniusban is színházba menni. Megvan annak a varázsa, hogy világosban megyünk be, félsötétben jövünk ki. Érkezéskor világosan megszemlélhetőek a színház előtti vékony járdán várakozó hölgyek ruhái, sminkjei, ráncai és depláne, azok kisebb nagyobb hibái, cseppnyi rosszindulattal fűszerezve. Még szerencse, hogy a saját megjelenésünk kifogástalan, az a néhány aprócska hiba alig vehető észre, a nézőtér félhomálya meg úgyis mindent eltakar és megszépít. 

Tudtam, hogy az előadás a szokásosnál korábban kezdődik, mert a darab előtt van egy félórás Beatles koncert. A négy gombafejű zenész közülük ketten, a társulat színészei: Simon Kornél és Vári-Kovács Péter. A másik két tag, Dobos László és Hoffmann Gyögy, profi zenészek.  A nézők nagy része nem tudja, hogy indul az este. Az ácsorgó nézőket a  zene vonzza a nézőtérre, az értetlenkedőket a jegyszedők terelgetik be. Az ajtóban megtorpanó, hezitáló nézők forgalmi dugót képeznek, amire még ráteszünk egy kerekesszékkel, bementünk, mert már nem akartam tovább kimaradni a totális élvezetből, tudtam, hogy mi zajlik a színpadon. A velem egykorú nézők azonnal visszafiatalodtak 30-40 évet.  „Korosztálytól függetlenül mindenki szereti őket, mert ezek jólelkű dalok” - nyilatkozta  egyszer Paul McCartney. Voltak pillanatok, mikor együtt énekelt és mozgott a nézőtér. Egyesek csápoltak! Ki-ki vérmérséklete és izomállapota függvényében. Egyedül én álltam a sarat, moccanatlanul, de énekeltem, vagy valami olyasmi! Váry-Kovács gitárjának a húrjai közül kettő is megadta magát. A maradék négy nem volt elég ahhoz, hogy a Yesterday-t is eljátsszák.  Eggyel több ok, hogy újra megnézzük. Lehetőleg még kora ősszel, az évad elején, mert akkor könnyű jegyet venni, még világosban megyünk, nem kell ruhatár. Már sötétben indulunk haza, a város diszkivilágítása meséskönyvbe illő. 

feketekom2.jpgkép: Dudás Ernő vagy Mészáros Csaba 

A koncert a Black comedy-vel folytatódik. Nem mondom el, hogyan! Javaslom, hogy mindenkit, nézze meg. Mindannyiunkról szól a darab, személy szerint! Ezért tudunk folyamatosan harsányan nevetni!

 

jövő kedden –nincs nyári szünet-  vagy inkább legyen? Ne fessük az ördögöt…

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenlotlen.blog.hu/api/trackback/id/tr504597745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása