Antal Zsuzsa blogja

Szokatlan hír

2012. augusztus 28. - Antal Zsuzsa

Ma hallottam: egy békásmegyeri gyülekezet templomában vasárnap tartottak egy istentiszteletet, ahol rabok is részt vettek.  A hír hozója, főleg a látványos biztonsági intézkedésekről beszélt, ő is ezeket hallotta egy családtagjától, aki arra sétált vasárnap délután a kislányával. Tapasztalták a készültséget és látták a rabszállító autókat. Az ott levő emberek mondták, hogy az istentisztelet nyilvános, a gyülekezet tagjai is részt vesznek a megbilincselt rabokkal együtt.  Ennyi a hír.
Voltunk többen a szobában, akik hallottuk a rövid történetet. Az első reakciókat nem részletezem. Később, egy kis beszélgetés után, az indulatok lecsillapodtak, összerázódtak a gondolatok és az érzelmek, megszelídült a hangnem. Nem szóltam közbe. Körbeszőtt a saját gondolataim pókja. Azóta sem szabadulok.
Egyetlen protestáns templomban voltam Óbudán, így hát képzeletemben ott zajlott ez az istentisztelet. Hatalmas fénynyalábok világíthatták be a templom belső terét, önmagából mérhetetlen erőt sugározva.  A rabokat is elképzeltem, ahogy kockás ruhájukban, kezükön bilinccsel ültek, szorosan egymás mellett. Őreik vaskos tekintete vigyázta őket. Érthető, kötelező biztonsági intézkedések. Bizonyára különleges jutalom volt a kiválasztottaknak, hogy ott lehettek. Hihetetlen szabadság érzetük teremtődött egy időre ebben a közegben, ahogy együtt imádkoztak, énekeltek rabok és nem rabok. Vajon, ki mire gondolt? Gondolt-e bárki bármire? Elképesztő érzés lehetett minden jelenlevőknek ez az együttlét. 

Vannak ismerőseim, kedves, rendes emberek, mégis megjárták a börtönt. Szörnyű érzés volt mindenkinek.
Ez futott át bennem tudat alatt?
Vagy a magam rabsága? 

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenlotlen.blog.hu/api/trackback/id/tr414736466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása