Antal Zsuzsa blogja

ÜDITŐ

2013. augusztus 07. - Antal Zsuzsa

Csak üdítő dolgokra van most szükség! Semmi komoly! Üdítő, üdítő … az átlagostól eltérőt keresek … ízlelgetem! … édeset nem, de savanyút sem. Meleget? talán, hideget semmiképp, Vizeset? Pár napja üdítő volt a vizes VB, de hát vége. Jól megúszták! Nemesfém-eső! … eső? üdítő zápor? esélytelen! az ég felhőtelen … Ha nem megy, hát nem megy! Elkezdtem más vizekre evezni …és … hova jutottam? Dunabogdányba.

69_1.jpg

Pethajó a Dunán! Benne lapátol Dani Gyöngyi. Üdítő már a látvány is ! Fordult a kocka! … de mekkorát.
Ha van/lesz 2-3 ezer üdítő nélküli üdítős palackunk, készíthetünk belőlük csónakot. Kell hozzá még 3-4km madzag, 10 tekercs –nem konyhai- fólia és néhány kisebb dolog. Végül munka, munka … nagy mennyiségben. Ha a család nem akar, vagy nem tud ennyi italt elfogyasztani, újragyűjthetjük a már szelektíven összegyűjtöttet, próbálkozhatunk nagy rendezvények közelében –Sziget Köztársaság. Végső esetben állapodjunk meg a szemetes-cég, szakemberével. Újrahasznosítás felsőfokon.
Hova fordult a kocka? Ezen a héten, Budapesten rendezik meg MOL Vivó Világbajnokságot! Integrált VB, ahol nincs megkülönböztetés. Együtt lesz a para* és nem –para vívók versenye.
Két világszintű vívónőt ismerek a nagyok közül.

Krajnyák Zsuzsát: és Dani Gyöngyit:
69_2.jpg 69_3.jpg

 

 

Szurkoljunk nekik, nagyon. Nemcsak kettejüknek, a csapat minden tagjának!
Zsuzsa egy interjúban kimondta hány érmet vár magától. Leírni nem merem, de nagyon drukkolok, hogy megfeleljen a saját elvárásainak. A vb hivatalos képén olyan szigorúan és elszántan néz ez a csupa mosoly lány, hogy már ettől az ellenfeleknek inába szállhatna a bátorság. Nem fog!
Gyöngyi kedves mosolya csak álca. A sisak véd és sok-mindent eltakar!
Egyelőre nincs hírbőség, majd tudósitok a csillagok harcáról, ha megtudok valamit … az üzengetős, beszólós hadviselés már folyik.
Ma kezdődnek a döntők! Az erő veletek van! … és még sokan mások!
En garde! Prêtes! Allez!
A pástok látványa nem üdítő habzó-, pezsgő-, kék víz … ridegebb, más világ. A hangulat sokszor lesz forró!
… majd a végén a győzelmi mámor pezsgője hűsít. Egy-két csepp courasao likőrtől szép kék lesz a pezsgőnk, ha a látványtól kéken szeretnénk frissülni … 

 

 

 

* Para sportoló? Furcsa, érintettként is keresgélem a szavakat állapotaink megnevezésére. Körülírni könnyebb, de pontatlan. Gazdag magyar nyelvünkben nem találom a megfelelően kifejező jelzőket, főneveket. Fogyatékkal élők? Ők? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenlotlen.blog.hu/api/trackback/id/tr625449583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ferenc Ágh 2013.08.07. 21:39:06

Fogyatékkal Élő Teljességet Idéző Sportló! Nézzük mozaikként: F.É.T.I.S. Minden erőmet összeszedtem, hogy ne legyen röhejes!
süti beállítások módosítása