Antal Zsuzsa blogja

EINSTEIN

2013. július 17. - Antal Zsuzsa
Ő is volt gyerek Ő is Nobel dijas  
66_1.jpg 66_2.jpg

Ő is idősödött–bár nem érte meg az igazi öregkort
66_3.jpg

A jövőbe látott - akkor is - amikor ezt mondta?
„Attól a naptól félek, amikor a technológia meg fogja haladni az emberi kapcsolatokat. Akkor a világnak idióta generációja lesz.” 

… pedig az internet, a mobiltelefon akkor (1955 előtt) még körvonalazódó gondolat sem volt –az okos-telefonról szót se ejtsünk, azt is halkan! Ijesztő jövendölés! Jól haladunk … 

… azért ez kedves az utókortól: az Einstein-szorzó - főként fizikusok és matematikusok között elterjedt értékmérce. Aki közvetlenül találkozott és kezet fogott Einsteinnel, annak 1-es a szorzója. A hármas szorzó azt jelenti, hogy kezet fogott azzal, aki kezet fogott azzal, aki kezet fogott Einsteinnel. Tehát az értékszám a kézfogási kapcsolódási pontok számát jelzi. 

1-es ember már egyre kevesebb él. A szorzó az internet korában … lehet, hogy már 3 alatt is lehet? Csak jól kell kérdezni …? Becsüljük nagyon az 1-eseket… azokat is, akik nem fogtak kezet Albert Einsteinnel, de kezet foghattak volna … Minden relatív!

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenlotlen.blog.hu/api/trackback/id/tr865411545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása