Antal Zsuzsa blogja

IGY ÍROK ÉN

2012. április 17. - Antal Zsuzsa

MI KELL AHHOZ, HOGY AZ ELSŐ BETŰT BEÜSSEM, HA ÍRNI SZERETNÉK?

1: KEMÉNY ELHATÁROZÁS!
2: HÁTTÉRTECHNIKA:
AMI EGY KÜLÖNLEGES, BRAVÚROS KIS ESZKÖZ CSALÁD. NASA FEJLESZTÉSŰ TERMÉK (EZ JÓ SZÖVEG MANAPSÁG, DE EZ ESETBEN AKÁR IGAZ IS LEHET) AZ ESZKÖZÖK: A MONITOR TETEJÉRE SZERELHETŐ KAMERÁHOZ HASONLÓ JELÉRZÉKELŐ, A SZEMÜVEGEMRE RAGASZTOTT 5 mm- ES PÖTTY ÉS A GÉPRE TELEPÍTETT PROGRAM, AMI AZ KÉT ESZKÖZT ÖSSZEHANGOLTAN MŰKÖDTETI. VALAMINT  A KÉPERNYŐRE FELTETT VIRTUÁLIS KLAVIATÚRA, AMI TÖBBÉ-KEVÉSBÉ MEGEGYEZIK A TÉNYLEGES BILLENTYŰZETTEL ÉS EGY VIRTUÁLIS EGÉR. PERSZE, ITT MAJNEM MINDEN VIRTUÁLIS! SZÁMíTÓGÉP BEKACSOLVA, A PROGRAM ELINDíTVA. MÁR CSAK ENGEM KELL „HELYZETBE HOZNI”. A MONITORRAL SZEMBE, 50-80 CM TÁVOLSÁGRA ÜLÖK, ORROMON A PÖTTYEL ELLÁTOTT OLVASÓ SZEMÜVEG ÉS HA A VÉRNYOMÁSOM  NEM TÚL ALACSONY -MAGASABB, MINT 70/50- KEZDŐDHET  A MUNKA!

blog 4 kep.jpg

EZT A KÉPERNYŐT LÁTOM MAGAM ELÖTT. JOBBRA FENN AZ EGÉR /ZÖLD:BEKAPCSOLÓGOMB, KÉK:EGÉR BAL GOMB, BAL LENYOMVA, JOBB GOMB, A TÖBBI SEGÉDGOMB/. KÖZÉPTÁJT A KÉK MEZŐBEN: A KLAVIATURA. A KURZOR NÁLAM UGYANOLYAN, MINT MINDENKI MÁSNÁL.
HACSAK TEHETEM, CSUPA NAGYBETŰVEL ÍROK, MERT MEGSPÓROLOM A BETŰVÁLTÁSHOZ SZÜKSÉGES KATTINTÁST, AMI EGY + FEJMOZDULAT LENNE, MINDEN BETŰVÁLTÁSNÁL. MICSODA KICSINYESSÉG!
RÉMESEN SOK HIBÁVAL IROK. ELŐFORDUL, HOGY  MAGAM SEM TUDOM ELOLVASNI.
A HÁTTÉRBEN FUTÓ PROGRAM AKKOR ÉRZÉKELI EGY BETŰ LEÜTÉSÉT, HA A BEÁLLITOTT IDŐTARTAMIG – 1mp, NEM 0,9! -LENYOMVA TARTOM AZ EGÉRREL VIRTUÁLISAN BEÜTÖTT BETŰT. HA NEM TARTOM KITARTÓAN LENYOMVA , KÖNNYEN LESZ AZ EGÉR-BŐL EGER, A SOK-BÓL OK A BETŰBŐL BEŰŰ, KÉPERNŐ (!), STB. (EZ AZ ELŐBBI NÉHÁNY SOR ELÜTÉSE CSUPÁN). KÉPTELENSÉG MINDEN EGYES BETŰNÉL ELLENŐRIZNI, HOGY SIKERÜLT-E BEÜTNI, VAGY SEM. A KLAVIATÚRÁT NÉZEM  MEREDTEN. HA MÉG A DOKUMENTUMRA IS VETEK EGY PILLANTÁST, MINDEN LEÜTÖTT KARAKTER UTÁN .. NA NEM! AZ MAGA AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁG.  IGY IS IRREÁLISAN LASSAN HALADOK. 
ELLENŐRIZETLEN SZÖVEGET,  CSAK VÉLETLENÜL KÜLDÖK EL, KIZÁRÓLAG OLYAN ESETEKBEN, AMIKOR AZ NAGYON KELLEMETLEN KÖVETKEZMÉNYEKKEL JÁRHAT. FŐNÖK, IDEG- ÉS ELME SZAKÉRTŐ, KIBESZÉLT BARÁTNŐ STB.
IRÁS KÖZBEN MAGAMBAN BETŰZÖM A SZAVAKAT ÉS KÖZBEN IGYEKSZEM A FEJEMBEN LÉVŐ  GONDOLATOT EGYBNTRTI -EGYBENTARTANI. RITKA ESET, HOGY EZ ELSŐRE SIKERÜL.
A VIRTUÁLIS KLAVIATÚRÁN NINCS HOSSZÚ I, NAGYON ZAVAR! AMIG EZZEL NEM SZEMBESÜLTEM FEL SEM TŰNT, MILYEN SOK I-T HASZNÁLUNK.

AZ ÍRÁSHOZ MEGFEELLŐ FÉNYVISZONYOK KELLENEK –EZ NEM ROMANTIKUS HANGULATI TÉNYEZŐ- MERT EGY NEM KIVÁNATOS FÉNYCSÓVA ÁTVESZI A KURZOR VEZÉRLÉSÉT TŐLEM, AKÁR VÉGZETES HIBÁKAT OKOZVA, ÖNÁLLÓ ÉLETET ÉL, PONOSAN ÚGY, MINT AZ  PICI SZÜRKE SAJTFALÓ. ZIZEGVE ROHANGÁL, MINT A MÉRGEZETT EGÉR!  ÉN PEDIG ESZEVESZETT FEJKAPKODÁSSAL PRÓBÁLOM BEFOGNI, AMIKOR  MÁR MAJDNEM MEGVAN, SUTTY MÁRIS TÚL VAN AZ ÖTÖDIK -MENTÉS NÉLKÜL- LEZÁRT LAPON ÉS KÉSZÜL RANDALIROZNI AZ ASZTALON. KÖZBEN PERSZE PÁNIKOLVA KIABÁLOK, HOGY JÖJJÖN MÁR VALAKI ÉS HÚZZA LE A REDŐNYT! NE AZT! A MÁSIKAT! ILYENKOR JOBB, NEM SZÓLNI HOZZÁM EGY IDEIG. VOLT MÁR PÉLDA ARRA, HOGY INFORMATIKUS KOLLÉGÁM KÉT NAPI MUNKÁJÁRA VOLT SZÜKSÉG AZ EREDETIHEZ KÖZELI ÁLLAPOT VISSZAÁLLITÁSÁHOZ.

A LEIRÁSRA KINÁLKOZÓ GONDOLATOK KÖNNYEN JÖNNEK, DE SOKSZOR HIRTELEN ELILLANNAK, PERSZE CSAKIS A LEGJOBBAK! SZOKTAM IRNI, HA NYUGI VAN  FEJEMBEN, VAGY HA ÉPP ELLENKEZŐLEG.  AGYZAGYVASÁG ESETÉN AZ IRÁS JÓ MENEKÜLÉS, MÉG AKKOR IS, HA AZONNALI TÖRLÉS LESZ A SORSA.

NEM IROK KÖNNYEN, DE IROK! VÉGÜL IS, SÖTÉT, HIDEG, RIDEG KOLOSTOROKBAN, GYERTYAFÉNY MELLETT SEM LEHETETT KÖNNYŰ. .. NA ÉS A KŐTÁBLÁBA VÉSÉS!  MINDEN HELYZETNEK MEGVAN A MAGA KIHIVÁSA ÉS ÉRTÉKE. MEGVAN? MEGVAN!

EGY HÉT MÚLVA… KINCSTÁRI OPTIMIZMUS

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eselyegyenlotlen.blog.hu/api/trackback/id/tr124455925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.